Nog geen reacties

Calgary – dinsdag 9 juli

Dinsdag 9 juli
(geschreven 10 juli 22:00 uur Canadese tijd, 11 juli 6:00 Nederlandse tijd)

Wauw! Bedankt voor al jullie supertoffe reacties, berichten en support! Na de uitslagen stromen de reacties binnen op onze sociale media en website en ook persoonlijk krijgen de leden veel berichten binnen. Wat ontzettend gaaf om te merken dat het thuisfront en onze supports ons zo volgen en zelfs midden in de nacht hun wekker zetten om de show live (al dan niet in bed ) te kunnen zien! Dankjulliewel!

De wedstrijden zitten erop. Na gisteren hebben we nog tweeëneenhalve vrije dag voordat we aan de terugreis naar Nederland beginnen. Die eerste dag, vandaag beginnen we rustig. Iedereen wil graag even bijkomen van de drukte en spanning van de afgelopen dagen. In de ochtend worden de resterende instrumenten teruggebracht naar het verenigingsgebouw van de Calgary Stampede Showband en moeten we de bakwagen inleveren.

Over de vellen van de geleende bassdrums hebben we stickers geplakt met onze eigen verenigingsnaam. Van de organisatie mogen we de vellen van de bassdrums halen en als we willen meenemen naar huis. Daar gaan we wat anders leuks mee doen! Vooraf hadden we al bedacht de stickers er weer af te halen, ergens op te plakken en die cadeau te doen aan een aantal mensen die ons de afgelopen maanden tijdens de voorbereiding en weken dat we in Canada zijn onwijs hebben geholpen. Nu we de vellen mogen houden laten we de stickers mooi op de vellen zitten en gaan we daarop schrijven.

We kopen een aantal witte stiften en laten creatievelingen Lotte en Femke hun gang gaan. Daarna wordt alle leden gevraagd hun naam op de zes vellen te zetten. Vier van de zes vellen zullen we later deze week cadeau geven. De twee kleinsten nemen we mee naar huis en zullen een mooi plekje krijgen!

Het is rond 14:00 uur als we met bijna iedereen de deur uit lopen richting de tram, darmee gaan we naar het centrum van Calgary. Twee leden zijn ’s ochtends vroeg al opgehaald door familie in de omgeving en zullen daar doorbrengen. De rest van de band gaat naar de Calgary Tower om de stad van bovenaf te bekijken. Bovenin sta je op bijna 200 meter hoogte en heb je een prachtig uitzicht over de hele stad. Een aantal hebben behoorlijk last van hoogtevrees en durven het niet aan, zij blijven beneden wachten. De rest koopt een ticket en gaat met de lift naar boven. Zoals verwacht, wat een prachtig uitzicht over de stad!


Sommige gebouwen zijn inmiddels hoger dan de toren, maar voor het grootste gedeelte is heel veel van de stad zichtbaar. We zien de accommodatie waar we overnachten en kijken van bovenaf op het Stampede terrein. Wat een immens groot terrein! Dat merk je al wanneer je op het terrein loopt, maar wanneer je het van bovenaf bekijkt wordt nog veel duidelijker hoe groot het is.Na een half uur hebben de meesten het bovenin wel bekeken en gaan ze terug naar beneden. Vanaf daar splitst de groep zich op en gaat iedereen in kleinere groepjes de stad in. We spreken af om om 19:00 uur op het Stampede terrein te zijn. Daar kunnen we de chuckwagons bekijken en sluiten we de dag af met de GrandStand show TrailBlazer. Iets wat we gezien móeten hebben, als we diverse mensen moeten geloven.


Ondertussen wordt geshopt, worden de souvernirs ingekocht en gaan de leden een hapje eten. Met de tram, of lopend (maar net waar een ieder zin in heeft), komt het grootste gedeelte van de groep op het afgesproken moment aan op het terrein van de Stampede. Eén groep heeft pech met de tram. Die is uitgevallen en ze moeten wachten op vervangend vervoer. Kan gebeuren!


Op het Stampede terrein kan iedereen alle kanten op. De bekende chuckwagens-races kunnen worden bekeken, maar ook de stands en kermis kunnen nog bezocht worden. Wel wordt iedereen om 21:30 uur verwacht bij de GrandStand show, zodat we die gezamenlijk kunnen bekijken.

Nog geen half uur nadat de races met de chuckwagons zijn afgelopen staat op hetzelfde terrein een grandioos groot podium. Dat belooft wat! Die beloftes komen zeker uit, want wat wordt er een fantatische show neergezet! Live muziek, honderden dansers en een hoop spektakel. De show wordt afgesloten met een laser- en vuurwerkshow, wauw!


Dan is het al bijna middernacht en tijd om terug te gaan naar de Kananaskis Hall. Morgen zullen we Banff National Parc bezoeken en we worden al op tijd opgehaald door een touringcar. Tot morgen!

Plaats een reactie