Nog geen reacties

Bloemencorso ZundertHet was een zwaar, maar geslaagd, weekend voor de leden van Showband Marum. Na twee goede showrepetities op vrijdagavond en zaterdag verzamelde iedereen zich zondagochtend alweer vroeg bij “Ons Centrum”. Rond half 8 vertrokken we naar Zundert, waar we ons debuut zouden maken op het beroemde bloemencorso.

De busreis verliep vlot en we arriveerden dan ook als eerste in de tennishal van Zundert. Hier hadden we nog alle tijd om in de zon een kop koffie te drinken en een hapje te eten. Langzaam aan maakte iedereen zich klaar voor de lange parade en rond 12 uur begonnen we met de warming-up. Het was schitterend weer en we hadden al snel door dat het een erg warm optreden zou worden…

Na de warming-up vertrokken we richting het startpunt van het corso en moesten we nog even wachten tot het onze beurt was om ons in te voegen in de parade. Geen probleem, de prachtigste corsowagens kwamen in de verte voorbij! Erg bijzonder om te zien hoe deze grote wagens door mankracht werden voortbewogen!

[flashvideo file=/wp-content/uploads/2010/09/Bloemencorsozundert.flv /]

 

Met voor ons een wagen met 25 metershoge zwanen en achter ons een prachtige corsowagen met Oliver Twist begon even na twee uur ook voor ons het echte werk. We hebben dit seizoen, en tevens de afgelopen jaren, niet zo’n lang straatoptreden gehad en dus bedachten onze DM en guard-captain nog enkele verrassende straatshowtjes om het lange optreden toch afwisselend te houden. Er werd volop gecounterd (iets wat voor veel leden totaal nieuw was!) en het publiek werd zo nu en dan verrast door de hele band die letterlijk tussen hen door marcheerde. Ondanks dat de stoet erg langzaam ging hebben we op die manier toch vele extra kilometers op een leuke manier afgelegd.

De route was lang, het programma liep erg uit en het was doorbijten dus… Maar met die duizenden toeschouwers doe je het ervoor! Ondanks de hitte, blaren, zere lippen en protesterende spieren hebben alle leden doorgezet en de dik vijf uur durende parade uitgelopen. Petje af!

De terugreis naar ‘het hoge noorden’ verliep niet zonder slag of stoot, maar uiteindelijk kwamen we rond half 1, na nog een welverdiend bezoekje aan de Mac in Meerkerk, weer aan in Marum. Moe maar voldaan vertrok iedereen naar huis.

Het was een zeer vermoeiende, maar zeker ook erg leuke dag in Zundert!

Bekijk hier beelden van het prachtige bloemencorso en kijk ook in het fotoalbum!

Plaats een reactie