Nog geen reacties

Bijzondere onderscheiding voor Piet van Houten

Afgelopen zaterdagavond is onze voorzitter Piet van Houten onderscheiden door de Nederlandse Federatie van Christelijke Muziekbonden (NFCM). Piet heeft zich veertig jaar lang als instructeur ingezet bij vele noordelijke muziekkorpsen en dit werd beloond met de hoogste onderscheiding, een gouden speldje met ingelegde smaragd.

Ter ere van het afscheid van Piet als showinstructeur en choreograaf van Bicycle Showband Crescendo Opende reikte de voorzitter van de CBSD, Wietse Praamstra, het speldje uit. Volgens Praamstra komt het zelden voor dat er iemand zo lang actief is instructeur. “Het is voor mij de eerste keer dat ik iemand deze onderscheiding mag opspelden”, zei hij. “Dit is een bijzonder moment.” Verder prees hij Piet van Houten om zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de showsector als muzikant, instructeur en jurylid.

Piet van Houten begon in 1970 als instructeur bij de jeugd van Showband Marum en bleef binnen die vereniging tot 2006 actief als choreograaf. Na een periode van zeventien jaar kwam afgelopen zomer ook een einde aan het instructeurschap bij Crescendo Opende. In de afgelopen veertig jaar was hij ook als show- en muziekinstructeur actief bij Oranje De Wilp, Oranje Roden, de Drachtster Harmonie, DOS Ulrum, CJO Groningen, Voorwaarts Harkstede en Harmonie Leek.

“Met deze onderscheiding sluit ik een prachtige periode als instructeur af”, zei hij tijdens de receptie. “Maar ik blijf actief in de showsector en ik zet me nu met veel plezier in voor andere activiteiten.” Momenteel is Piet in de showsector actief als jurylid, regisseur van de grootste Nederlandse burgertaptoe in Leeuwarden en medeorganisator van het festival “Quando la banda passo” in Italië.

Daarnaast is Piet nog steeds zeer gedreven voorzitter van Showband Marum en wij konden dit bijzondere moment dan ook niet zomaar voorbij laten gaan. Speciaal voor Piet en zijn familie verzorgden we als verrassing, samen met Bicycle Showband Crescendo Opende, een kort optreden. Hierna werd deze bijzondere avond voortgezet met een gezellige receptie.

Plaats een reactie