Nog geen reacties

Bigband & Zo geeft succesvol eerste concert

“We hebben een geweldig mooi eerste concert gegeven en een prima visitekaartje afgegeven.” Dat zei dirigent Hans Jonker na afloop van het allereerste concert van Bigband & Zo uit Marum. Na een aantal succesvolle optredens op onder andere het Cultura 2013, was het tijd om zelf een concert te organiseren. Afgelopen 10 mei was het zover. Als locatie werd gekozen voor het mooie Barontheater in Opende en het thema van de avond werd On Broadway.
Voor een publiek van ongeveer 125 mensen speelde de band voor de pauze bekende Bigband stukken als ‘Mood Indigo’, ‘In The Mood’ en ‘Fly Me To The Moon’. Bij de laatste drie nummers werd de band vergezeld door het zangduo Trudy & Edmar.

Na de pauze werd begonnen met een dansdemonstratie van verschillende dansgroepen van Elsomo uit Marum. Hierna werd razendsnel het podium weer opgebouwd voor het muzikale gedeelte. Met een spectaculaire drumsolo van Daan Jonker begon het tweede gedeelte van het concert van Bigband & Zo. Op de bekende tune van het nummer ‘On Broadway’ kwamen de muzikanten in de verschillende instrumentgroepen binnen, geheel gekleed in het thema Glitter en Glamour.
De toon van de rest van de avond was gezet. Vrolijk en vol vuur werden nummers als ‘The Funky Monkey’ en ‘Call Me Maybe’ ten gehore gebracht. De geslaagde avond werd in stijl afgesloten met ‘Rock Around The Clock’.

Heeft u het concert gemist? Op 14 juni is Bigband & Zo te zien tijdens het ‘Toen en Nu festival’ in Roden. Zelf meespelen? Dat kan natuurlijk ook! Nieuwe leden zijn altijd welkom. Kijk voor meer informatie en repetitietijden op de website van Showband Marum (www.showbandmarum.nl) onder het kopje Bigband & Zo.

166-IMG_4576

Plaats een reactie