Nog geen reacties

Bevrijdingsoptocht Drachten & Taptoe Kampen


Dit jaar voor de leden van Showband Marum op 5 mei geen bezoekje aan een van de bevrijdingsfestivals of een lekker dagje vrij, maar de hele dag met z’n allen op pad!

‘s Middags stond een Bevrijdingsoptocht door Drachten op het programma. Deze optocht was georganiseerd in het kader van 65 jaar bevrijding en bestond uit vele legervoertuigen, praalwagens en muziekkorpsen. Een lange parade, maar gelukkig was het prachtig weer en zo is meteen het straatrepertoire maar weer goed geoefend voor de rest van het seizoen!

Na de parade in Drachten vervolgden we onze reis naar Kampen, met eerst een tussenstop in Joure waar we even rustig konden bijkomen en wat eten.
Terug in de bus was het gezelligheid alom en de busrit was dan ook snel voorbij. In Kampen aangekomen konden we nog de repetitie bijwonen van het KTK waarna we ons gingen klaarmaken voor de taptoe. Iets eerder vertrokken we richting het taptoeterrein aangezien de prachtige tenoorsaxofoon solo in ‘Sorry’ wordt versterkt, en er dus even een soundcheck moest worden gedaan.

Hierna konden we al gauw beginnen aan de tweede streetparade van de dag, ditmaal een wat kortere. Veel publiek in Kampen, dat beloofde wat voor de taptoe! Na de parade werd er ingespeeld en konden we al snel de Nieuwe Markt betreden om ‘EnRICHment’ te laten zien. Het was wat aanpassen op het te kleine showveld en er waren dan ook een aantal botsingen met trombones, contra’s en vlaggen, maar dat mocht de pret niet drukken. Jammer dat de drill niet kon worden gelopen zoals zou moeten, maar desondanks was het een prima show en enthousiast publiek!

Na afloop van de taptoe konden we nog even wat drinken in het clubhuis van het KTK waarna we al snel weer de bus in moesten richting het noorden. De busrit stond vooral in het teken van onze rookies. Traditie bij Marum is namelijk dat tijdens de eerste busrit van het seizoen de nieuwkomers worden onderworpen aan een vragenvuur en dat zij hun zangkunsten mogen tonen voorin de bus. Een leuke terugreis dus na een lange, geslaagde dag!

Klik hier voor foto’s van de parade in Drachten en kijk in het fotoalbum voor foto’s van Taptoe Kampen [met dank aan o.a. Egon Welling].

Plaats een reactie