Nog geen reacties

Benefietfestival voor Jolan

Op 29 augustus doet Showband Marum mee aan het benefietfestival dat georganiseerd wordt voor de ernstig zieke Jolan. Honderden muzikanten zetten zich op deze avond belangeloos in om geld in te zamelen, zodat de (bijna) driejarige jongen naar Amerika kan voor behandeling.

Jolan heeft neuroblastoomkanker en heeft een behandeling nodig die alleen in Amerika gegeven wordt. De behandeling wordt vergoed door de verzekeraar, maar de reis, het verblijf en verdere medicatie niet. Hiervoor is een bedrag van 60.000 euro nodig. Om dit geld bij elkaar te kunnen krijgen is in april 2015 de Stichting Zorg voor Jolan opgericht. In de afgelopen maanden zijn er al vele acties georganiseerd en inmiddels is er ruim 46.000 euro bij elkaar verzameld.

Gertjan Bruins is de buurman van Jolan, voorzitter van DOS Ulrum én initiatiefnemer van het benefietfestival: “hulp stroomde meteen toe van alle kanten. Echt fantastisch.”

Aan het festival doen diverse verenigingen uit de omgeving mee: VIOS Groningen, Muziekvereniging Oosterbroek, Excelsior Groningen, Mercurius Assen, Concordia Zevenhuizen, CBS Spijk, Avanti Groningen en ook wij doen uiteraard mee.

Kom je ook? Laat het weten via het evenement op facebook! Wil je meer weten over Jolan en hoe het nu met hem gaat? Op de website van de stichting houden zijn ouders een weblog bij.

Wat: Benefietfestival Zuidbroek
Waar: Hoofdveld ZNC Zuidbroek, Heiligelaan 55
Start: 19.00 uur
Entree: € 5,-
 
poster Jolan500b
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.
Dinsdagmiddag 21 waren waren onze leden Anne-Lies Nienhuis en Jetty Bruinsma te gast in het programma ‘Middag op Noord’, op radio Noord. Hier vertelden zij over het benefietfestival. Het fragment is hieronder terug te luisteren:
.
httpv://www.youtube.com/watch?v=3T1pgFR532Y
 
 
 
 
 
 
 
 

Plaats een reactie