Nog geen reacties

Almelo door andere ogen

Taptoe Almelo was er blijkbaar een met een grote uitstraling. Onderstaand verslag is geplaatst op www.taptoes.nl door Dhr. H. van der Stege uit Nunspeet. We willen het u niet onthouden.
“In het mooie stadion van Heracles vond zaterdagavond de taptoe Almelo plaats. De hoofdtribune was goed gevuld en de stemming kwam er al snel in.”
“In het voorprogramma kon iedereen meezingen en deinen op liedjes van Frans van Wijk. De taptoe had een mooi doel, namelijk zo veel mogelijk geld bijeenbrengen voor de stichtingen “Kans voor een kind” en de stichting “KIKA”.
Hoewel niet vermeld meen ik ergens gelezen te heben dat de deelnemende korpsen dit belangeloos deden. Nadat er de nodige ballonnen waren opgelaten werd het spits afgebeten door Schuttersgilde Sint Switbertus uit Lichtenvoorde.
Hoewel men even op gang moest komen, een paar wel heel erg hoorbare foutjes, zette men een leuke show neer. Vooral de vendelzwaaiers gaven een mooi showeffect. Hoewel het hier en daar wel wat ongelijk was, was het het goede prestatie van dit korps. Hierna was het de beurt aan Smalena uit Drachten met hun show “The magic of Music”. Met name de mooie kleureffecten van de color guard mag vermeld worden! Bij de afmars is men te gehaast, dit komt de kwaliteit van lopen en spelen niet ten goede.
Als derde korps betrad EVC uit Enschede het veld met een prachtige mars. Keurig en statig marcherend maakte men hoorbaar indruk op het publiek. Hun show mag er zijn. Keurig verzorgd met duidelijk aandacht voor details ook op showtechnisch gebied. Goede aanzetten, aanmarcheringspas enz.enz.
De volgende band was Showband 75 uit Leidschendam. Het relatief kleine aantal muzikanten zette een keurige show neer op muziek van Carlos Santana. Showtechnisch zat e.e.a. netjes in elkaar, maar wel erg voorspelbaar. Wat meer tempowisselingen zou de show volgens mij wat pittiger maken.
Showband Marum mocht vervolgens laten zien wat ze in huis hadden. En dat was heel wat! De band liet een massieve sound horen en maakte prachtig gebruik van het hele speelveld. Samen met de color guard was het een lust voor oog en oor! Was het publiek over deze band al erg enthousiast, bij de laatste band van deze avond werd dit nog overtroffen. Drum en showfanfare Advendo liet zich deze avond weer eens van zijn goede kant zien. De show was in alle opzichten geweldig en werd door het publiek beloond met een staand applaus!
Voor de finale kwam elk korps op eigen muziek op. Toen alle muzikanten op het veld stonden werd de opbrengst van deze avond bekend gemaakt. Het prachtige bedrag van 8200 euro kan gebruikt gaan worden voor het werk van beide bovengenoemde stichtingen.
Na het taptoesignaal van 2 Advendo trompettisten en het Wilhelmus liep de avond weer ten einde. Elk korps marcheerde af, Advendo liet nog even hun bekende dansje zien uit de laatste WMC marsparade. Een mooie muzikale avond werd tenslotte afgesloten met vuurwerk.”

Plaats een reactie