Nog geen reacties

Alles cool in je Paddestoel

25 juni 2005: “Alles Cool in je Paddestoel” en “Geweld ût Grunn’n”
Zaterdagmorgen 5.15 uur: de wekker gaat…..kreunend je bed uit, want het was op de repetitieavond weer gezellig en dus laat geworden. Misschien in de bus nog wat slaap pakken, want de rit naar Ahoy Rotterdam, waar we de Studio 100 feesten mogen opluisteren, zal toch wel gauw zo’n twee á drie uur in beslag nemen.
Om kwart over zes vertrekt de bus met aan boord een wat duf uitziende groep die van de reis dan ook niet veel mee krijgt. Tegen de tijd dat we bij Ahoy Rotterdam zijn aangekomen zijn, is iedereen weer een beetje bij de pinken. Nadat onze stand-in manager Erwin de details van het optreden met Annet heeft doorgenomen, kunnen we de bus uit om de kleedruimte op te zoeken. Er is tijd voldoende dus we kunnen nog even in de zaal kijken waar kabouter Plop druk aan het soundchecken is. Terwijl het in Drumcorpsland als vernieuwend wordt gezien, blijkt dat in kabouterland al jaren heel gewoon te zijn: ze werken met Amps….:-) Na ook nog even Piet Piraat en K3 (tijdens de soundcheck nog K2) aan het werk te hebben gezien, is het tijd voor ons eerste optreden vandaag. Het is al behoorlijk druk geworden en het is de bedoeling om voor wat afleiding te zorgen. Duizenden smachtende kinderen en wanhopige ouders staan voor de gesloten deuren van Ahoy en de showband veraangenaamd het wachten voor al deze mensen. Speciaal voor de gelegenheid zijn er wat extra nummers op de lessenaar gezet; Al snel wordt er een halve boog neergezet en klinken de nummers Oh ya lé lé, Tele Romeo, Alle kleuren en de Kabouterdans door de lucht. Een kinderhand is snel gevuld en het doel is bereikt. Wij applaus en de wachtende mensen een beetje afleiding. Toen de deuren van Ahoy eenmaal open werden gegooid, was het met de aandacht voor de showband snel gebeurd. Binnen de kortste keren was alle aandacht op de deuren gevestigd en was iedereen alleen nog maar bezig om zo snel mogelijk binnen te komen….Voor de showband het sein om terug te keren naar de kleedruimte en van de show te gaan genieten.
De show
Het General Effect, het gebruik van Amps in de show, de klankzuiverheid en de choreografie etc. het was allemaal dik voor elkaar bij de verschillende optredens. Het geheel werd vakkundig gepresenteerd door Ron Boszhard en een professor waarbij de kreet “Alles coool in je paddestoel” tegen kabouter Plop het meest opviel. De vele kinderen genoten met volle teugen en als we eerlijk zijn: wij ook! Na optredens van Piet Piraat, Kabouter Plop, Topstars, Samson en Gert, Bumba en de absolute toppers K3 was het al weer tijd om de bus op te zoeken. Net voor de drukte aan zag onze buschauffeur kans om de bus van het parkeerterrein af te rijden. We zetten koers naar Schoonebeek waar we deel zouden nemen aan de tweede Drenthe-taptoe.
De reis.
Onderweg naar Schoonebeek stonden vele fans van de band langs de snelweg. Met klapstoeltjes en thermoskannen koffie werd vol spanning op het langskomen van de bus met showband Marum gewacht. Toch??? Of was het voor al die motoren die van de TT Assen kwamen? Enfin, na een vlotte reis, met een tussenstop in Hoogeveen, waar we de plaatselijke Mac overvielen, kwamen we om vijf uur aan in Schoonebeek.

Beach volleybal
De tweede Drenthe taptoe vond plaats op het terrein van de NAM. In de hoogtijdagen van de NAM, toen er nog heel veel mensen werkten, werd er ten behoeve van deze mensen een compleet vrijetijds complex gebouwd. Voorzien van zwembad, speeltuin, voetbalveld, midgetgolfbaan, volleybalveld, restaurants etc. een rijkelijk geoutilleerd (wat is dat?) complex. Aangezien we nog wat tijd hadden, werd er gevraagd om een volleybal en al snel waren er twee teams gevormd voor een partijtje Beach-volleybal. Het toegestroomde publiek werd getrakteerd op een soepel partijtje, waarbij vooral gelet werd op de strakke kledij van de spelende heren. Hier en daar een ronding op de verkeerde plek (of helemaal geen ronding) werd voor lief genomen en de spelers werden vol overgave aangemoedigd.
Nadat de organisatie ons nog had verzocht om de achterwand van het taptoeterrein omhoog te helpen (deze was omgewaaid) werd er koers gezet naar de kleedkamers om ons om te kleden voor de presentatie van de taptoe.
De taptoe
Andere deelnemers aan de taptoe in Schoonebeek waren: Mercurius Assen, Gruno’s Postharmonie uit Groningen, De Bazuin uit Schoonebeek, AMDG uit Beilen en showband Oranje uit IJsselmuiden. Een taptoe met een hoog marsengehalte. Aangezien de showband volgens het draaiboek om half negen de show moest draaien, werd iedereen verzocht om zich om kwart voor acht te verzamelen om in te spelen en te stemmen. Na het inspelen bleek dat de organisatie was ingelopen op het draaiboek en dat er nog maar weinig tijd was om te stemmen. Nadat dit snel was gebeurt, marcheerden we naar het taptoeterrein waar we bijna direct konden doorlopen om op te stellen voor onze show. De speaker had de speakertekst een beetje aangepast, en in sappig Drents werden we aangekondigd als het “Geweld ût Grunn’n”. Aan ons om dit te bewijzen. Aan het publiek te merken lukte dit behoorlijk. Ook de speaker sprak na afloop over de fantastische en geweldige show van “De Marumers”. De bandleden zelf beseften dat er een goede show was gedraaid maar dat het nog altijd beter kan. De laatste wijzigingen in de show blijken wederom iets toe te voegen aan de show en het wordt een steeds beter product. In de laatste repetities voor het WMC zal er alleen nog gecleand worden en dan zijn we er klaar voor.
Kerkrade: Het Geweld ût Grunn’n komt er aan…..
Oh ja….zondag 26 juni werd het eerste stukje van dit verslag nog eens herhaald…..dus weer “Alles cooooll in je Paddestoel!!?

Plaats een reactie