Nog geen reacties

Abel Tasman en braadworsten in één weekend

Showband Marum heeft weer een druk weekend achter de rug. Met het jubileum en een nieuwe show op komst, zijn we eigenlijk al een beetje met het volgende seizoen bezig. Toch staan er ons nog een aantal prachtige optredens te wachten. Afgelopen zaterdag leidde de Abel Tasman Struuntocht ons via een korte nacht naar het Duitse Bardowick. Van springlevende sprinkhanen tot braadworsten op een giga-barbeque.
Klik hier voor de foto’s van Lutjegast.
De leden verzamelden zaterdag rond half 1 om met eigen auto’s af te reizen naar het nabijgelegen Lutjegast. De Abel Tasman Struuntocht is een wandeltocht van 25 of 40 kilometer en dit jaar liepen ongeveer 5000 mensen mee. Showband Marum was uitgenodigd om het publiek bij de finishlijn te vermaken. Ook de ‘Boom Boom Boys’ en een paar nogal uitvergrote sprinkhanen en ander gespuis waren aanwezig. Al met al was het een lange parade; de band verscheen maar liefst vier keer op het parcours voor een sessie van een klein uurtje. Door het warme weer, was iedereen zo rond een uur of zes toch wel uitgeblust. Voor even konden we terug naar huis, maar erg lang zouden we elkaar niet missen.
Vroeg pissen
Het was even vroeg pissen, zoals een bekend gezegde luidt. Al om 05.30 uur werd kwam iedereen elkaar weer tegen bij Ons Centrum en verrassend genoeg was er slechts één verslaapster. De bus zette koers naar Bardowick, om daar medewerking te verlenen aan de plaatselijke oogstfeesten. Toen we daar om 10 uur aankwamen moesten we direct oefenen voor de finale, wat een groot spektakel beloofde te worden. Showband Marum draaide als een ster in het midden van het veld rond, terwijl de andere aanwezige Duitse fluitkorpsen er andere formaties om heen liepen. Om en om werd een nummer gespeeld. Na deze snelle repetitie hadden we even de tijd om even rond te kijken en de plaatselijke braadworstenboer te overvallen.
Taptoesignaal?
Op het taptoeterrein vond vervolgens eerst een kennismakingsrondje plaats, waarbij elk korps een nummer speelde. Aansluitend vond een streetparade in de nabije omgeving van Bardowick, waarbij het publiek in grote getale langs de weg stond. De streetparade mondde uit op een pleintje, waar de taptoe meteen plaats vond. Als tweede was het aan ons om het Duitse publiek op de banken te krijgen. Dat lukte dan ook zeker, getuige het minutenlange applaus. Leuk om te zien, hoe collega-korpsen het weten te waarderen, wat je doet. Uitgeblust werden de laatste twee korpsen afgewacht en wachtte een pijlsnelle finale zonder volksliederen en taptoesignaal.
Wederom was het druk bij de bratwurstman en ook de appetijtelijke ijsboer draaide een goeie omzet aan Nederlandse euro’s. Na een gezellige busreis, arriveerden we rond 22.00 uur weer in het Groningse Marum.
Klik hier voor de foto’s van Bardowick

Plaats een reactie