Nog geen reacties

Aanstaande zaterdag: Take One!

Aanstaande zaterdag 29 april neemt Showband Marum deel aan Take One, de noordelijke try-out voor WMC deelnemers uit de drie noordelijke provincies. Ben jij erbij? 
Showband Marum is één van de elf noordelijke topshowkorpsen die op zaterdag zaterdag 29 april op het sportcomplex van SWZ Boso in Sneek een voorproefje geeft van hun show. Met deze show zal Showband Marum deze zomer gaan meedoen aan het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade. Dit prestigieuze muziekconcours wordt eens per vier jaar gehouden in het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade, thuisbasis van voetbalclub Roda JC.
Uit Fryslan, Groningen en Drenthe doen elf korpsen mee aan het WMC. De korpsen zijn al de hele winter in training om optimaal te presteren in Kerkrade. Ook de komende maanden trainen de 550 muzikanten nog vele uren. De show- en marchingbands willen ook graag oefenen in competitievorm. Daarom organiseren ze gezamenlijk ‘Take One’: een evenement voor en door de korpsen waarbij het publiek de shows alvast kan bekijken. Het is voor veel korpsen de eerste keer dat ze hun WMC-show of mars gaan laten zien. Uniek is dat de instructieleden van de korpsen elkaars show of mars goed gaan bekijken en dat ze elkaar van tips en tricks gaan voorzien, zodat ze  de shows verder verbeterd kunnen worden. Concurrenten helpen elkaar dus.
Naast showband Marum zijn de deelnemers: Advendo Sneek, Pasveerkorps Leeuwarden, het North Frisian Percussion Corps Dokkum, Noordenveld Roden, Bicycle showband Crescendo Opende, Takostu Stiens, Jong Advendo Sneek, Sternse Slotlanders Franeker en Showkorps D.I.N.D.U.A. Oldekerk. CMV Oranje uit Minnertsga zal in Kerkrade als enige ‘noorderling’ deelnemen aan de mars-wedstrijden en dus laten zij tijdens Take One hun marsen op een wedstrijdparcours zien en horen.
De korpsen hopen op volle tribunes van het sportcomplex in Sneek. Hiermee kunnen ze ook de ‘wedstrijdspanning’ simuleren. Komende zomer zitten er tienduizenden bezoekers op de tribunes tijdens het WMC in Kerkrade. Het publiek wordt gevraagd om een bijdrage van vier euro om zo het evenement kostendekkend te kunnen organiseren.
Het Wereld Muziek Concours (WMC) wordt gezien als de Olympische spelen voor muziekverenigingen. 260 orkesten met gemiddeld zo’n 80 deelnemers uit 32 landen en 5 continenten strijden deze zomer om een plek aan de wereldtop van de blaasmuziek. Nooit eerder schreven zo veel orkesten zich in voor deelname aan het vierjaarlijkse festival in het Zuid-Limburgse Kerkrade.

Plaats een reactie