Nog geen reacties

Aanstaande zaterdag Play-Inn Bigband & Zo!

In Marum gaat in mei een nieuw orkest van start. De oprichting van de band is een initiatief van enkele oud leden van Showband Marum. De ambitie is om uit te groeien tot een soort showorkest met een veel breder repertoire en bezetting dan een standaard Bigband voor alle geïnteresseerde muzikanten uit Marum en omstreken. De voorlopige naam die is gekozen voor het orkest is dan ook Bigband & Zo.
In eerste instantie repeteert het orkest 3 keer per 4 weken. Door zoveel mogelijk partijen aan te passen aan het individuele niveau, kan zowel de gezelligheid als kwaliteit centraal staan en blijft de drempel om mee te doen laag. Er is ruimte voor de beginnende muzikant die voor het eerst in een ensemble gaat spelen en ook de gevorderde speler die op zoek is naar een nieuwe of extra uitdaging.

Het doel is om een aantal optredens per jaar te verzorgen. Daarbij valt te denken aan festivals en feesten, maar ook vooral aan concerten in samenwerking met andere muzikanten, zangers of zangeressen. Op die manier blijft het geluid van Bigband & Zo altijd verrassend voor de spelers én de luisteraars.

In een dergelijk orkest zijn er nooit muzikanten te veel en we zijn hard op zoek naar enthousiaste spelers om de band tot een succes te maken. Voor de blazerssectie in het bijzonder zoeken we mensen die spelen op trompet, (bas)trombone, saxofoon (alt, tenor of bariton) en hoorn. Verder zoek we nog drummers, een basgitarist, toetsenist, (elektrisch) gitarist. En natuurlijk naar iedereen die graag mee wil doen, vanaf ongeveer 12 jaar.

Op zaterdag 26 mei organiseren we een Play-inn. We nodigen graag iedereen uit die interesse heeft om mee te gaan spelen om de sfeer te proeven en te luisteren naar de muziek die we willen gaan spelen. De Play-Inn zal beginnen om 15 uur in Ons Centrum te Marum (Kruisweg 32). We vragen alle belangstellenden hun eigen instrument mee te nemen. Na afloop is er een borrel zodat iedereen onder het genot van een drankje ervaringen en nieuwe ideeën om het orkest tot een succes te maken, kan uitwisselen.
Hopelijk kunnen we u zaterdag welkom heten tijdens de Play-inn! Mocht u voor die tijd vragen hebben, dan kunt u altijd contact opnemen via email.

Plaats een reactie