Nog geen reacties

7 oktober: SWING-INN o.l.v. Peter Kleine Schaars

Showband Marum is op 7 oktober gastheer van de Sw!ng-!nn,  een landelijk muziekeducatief evenement voor blaas- en slagwerkmuzikanten van alle leeftijden. Tijdens deze play-in gaan de deelnemende muzikanten aan de slag met drie gloednieuwe composities uit het lichte genre, van de hand van componist/dirigent Peter Kleine Schaars. Peter Kleine Schaars geniet internationale bekendheid en heeft talloze werken voor harmonie en fanfare op zijn naam staan. Tot voor kort was hij chefdirigent van de Marinierskapel, één van de Nederlands professionele militaire orkesten. Op dit moment is hij als dirigent verbonden aan het Trompetterkorps van de Marechaussee, het Nederlands Politie Orkest en Gruno’s Postharmonie in Groningen.
 
Drie landelijk verspreide edities in 2017
De Sw!ng-!nn is een play-in waarbij de deelnemers een ééndagsorkest vormen en zich toeleggen op een aantal stijlen uit de lichte muziek, zoals swing, latin, funk, pop en rock.  In 2017 worden er voor het eerst drie edities georganiseerd, verspreid over Nederland.
“Wij zien het als een nuttige en gezellige studiedag voor onze eigen muzikanten”, zegt bestuurslid Anne-Lies Nienhuis, “en we hopen dat de muzikanten uit Noord-Nederland ons weten te vinden om zich ook aan te sluiten”. De SwIng-!nn vindt op zaterdag 7 oktober plaats in Ons Centrum (Kruisweg 30) en start om 9.30 uur. Het Sw!ng-!nn orkest sluit de dag rond 16.30 uur af met een gratis toegankelijke publiekspresentatie.
 
Deelname staat open voor individuele amateur-muzikanten vanaf B-niveau (ongeacht leeftijd), de digitale inschrijving is toegankelijk via www.swinginn.info
De bladmuziek komt vooraf digitaal beschikbaar.

Plaats een reactie