Nog geen reacties

25e Taptoe Grootegast een groot succes!

Afgelopen zaterdag deden SWJK en Showband Marum mee aan de 25e editie van Taptoe Grootegast. Een groot succes!

Om half 1 ’s middags begon Showband Marum met een repetitie op het taptoeveld. Een goede training, die prima verliep met een heerlijk zonnetje erbij. Even na drie uur draaiden we twee goede shows, waarna de repetitie er voor ons op zat. Tijd voor een langdurige pauze, waarin velen het centrum opzochten en iets gingen eten. Anderen gingen kijken bij ‘de jeugd’ die al vroeg aanwezig was om voor aanvang van de taptoe nog even te kunnen repeteren. SWJK trof het iets minder met het weer en moest helaas in de regen repeteren. Maar ze zetten allemaal flink door en om 5 uur was het dan ook voor hun welverdiend pauze.

Rond half 7 ’s avonds vertrokken we voor een streetparade door Grootegast, en meteen na de parade vond op het taptoeveld de presentatie van de korpsen plaats. Na de parade werd de taptoe geopend door de Woudklank Grootegast, gevolgd door DINDUA Oldekerk. Hierna was het de beurt aan SWJK die haar show ‘DANCE’ aan het publiek presenteerde. Het publiek, wat in grote getale aanwezig was, reageerde enthousiast en SWJK kreeg een groots applaus. Een prachtig eerste showoptreden voor de jonge groep!

Na SWJK vond het optreden plaats van de Old Starband, een ‘gelegenheidsmalletband’ bestaande uit oud-leden van de Oranje Band die het publiek zeker wist te vermaken. Na de Oranje Band was het de beurt aan Showband Marum. Er werd een goede show neergezet voor het publiek en vele goede punten uit de repetitie van ’s middags kwamen terug in de uitvoering. Kortom: een nette show zo aan het begin van het seizoen.

Na Showband Marum volgden er nog twee shows door EVC Enschede en Beatrix’ Hilversum. Hierna volgde een koude finale waarin traditioneel het Blijf bij mij Heer, het taptoesignaal en het Wilhelmus gespeeld werden en daarna haastte iedereen zich de feesttent in om weer wat op te warmen en nog even na te praten over de geslaagde taptoe en bij te praten met de vele bekenden. Want Taptoe Grootegast is toch altijd wel een beetje een ’thuiswedstrijd’ voor zowel Marum als SWJK!

Beide groepen zullen zich nu gaan richten op de Open Dutch Showcorps Championships die op 9 juni in Assen zullen plaatsvinden. Zowel SWJK als Showband Marum heeft nog flink wat werk te verrichten voor de eerste wedstrijd van dit seizoen, en er zal de komende tijd dan ook hard worden gewerkt om het niveau van de shows verder omhoog te brengen.

Plaats een reactie