Nog geen reacties

21 maart slagwerkclinic door Justin Lewis (VS)

In samenwerking met Showband Marum organiseert European X op donderdagavond 21 maart een clinic met de zeer ervaren slagwerkinstructeur  Justin Lewis (VS).
Justin verblijft momenteel in Nederland om gedurende de winter deel uit te maken van het staffteam en de snareline van European X. Justin wil graag zijn kennis en ervaring delen en daarom wordt er op 21 maart  in Marum een clinic  georganiseerd waarbij alle geïnteresseerden de mogelijkheid hebben om van Justin te leren.
Ervaring
Justin heeft enorme ervaring binnen de circuits van Drumcorps International (DCI) en Winterguard International (WGI). Zowel als speler als ook als instructeur en designer.  Zo was hij in 2007 en 2008 sectieleider van een van de betere drumlines binnen DCI, ‘‘The Bluecoats’ uit Canton/Ohio . In de jaren daarna heeft hij voornamelijk lesgegeven aan de drumline van de ‘Bluestars’ (Lacrosse/Wisconsin), ook een top 12 club binnen de hoogste klasse van DCI.
Zijn ervaring als speler in de wereld van Indoorpercussion heeft hij opgedaan bij zowel Music City Mystique (Nashville Tennesee), waar hij in 2007 en 2008 sectieleider was, als bij Rhythm X (Centerville/Ohio). Met Rhythm X behaalde hij in 2009 de eerste plaats in de hoogste divisie (Independent World). Als instructeur is Justin verbonden aan Gateway Indoor, een ensemble dat ook uitkomt in de hoogste klasse binnen WGI. Bij dit ensemble werkt hij nauw samen met topinstructeur en –arrangeur Mike Mcintosch.
Inhoud clinic
Tijdens deze sessie gaat hij  in op onder andere de toepassing van verschillende speeltechnieken en de wijze waarop je als individu maar ook als slagwerkgroep effectiever en efficiënter gebruik kan maken van repetitietijd.  Het maximale halen uit de (soms beperkte) repetitiemogelijkheden is iets waar iedere vereniging in Nederland flink mee worstelt.  De clinic is dan ook een must voor iedere rudimentale slagwerker die op een slimme manier sprongen wil maken in de kwaliteit van zijn of haar spel.
Praktische informatie
De clinic wordt gehouden voor alle (niet melodische) slagwerkers. De toegang bedraagt voor deelnemers €10,- p.p. en voor toeschouwers €5,- p.p.  Inschrijving voor deelnemers is verplicht via een mail naar [email protected]. Geef daarbij aan met welk instrument je de sessie gaat bijwonen en bij welke vereniging je actief bent. De clinic begint om 19:30 uur en duurt tot 22:00 uur. De zaal is open vanaf 19:00 uur. Het adres van de locatie is ‘Ons Centrum’ (gebouw achter de gereformeerde kerk), Kruisweg 30/32, 9363 AD Marum.

poster-clinic-marum-v2

Plaats een reactie