Nog geen reacties

2013: een terugblik op het jaar van Showband Marum

Oudjaarsdag: de dag dat iedereen terugblikt op het jaar dat wordt afgesloten en er vooruit wordt geblikt op het jaar dat komen gaat. Ook bij Showband Marum is er weer volop teruggeblikt op 2013. Het WMC van 2013 was ongetwijfeld voor alle betrokkenen hét hoogtepunt van het jaar als het de showband-gebeurtenissen betreft. Maar er was meer dan alleen het WMC…. Lees hier het jaarverslag!

Het jaar 2013 begon met de combinatie van het nieuwjaarsconcert én de try-out van Intension. Intension bracht dit jaar eigenzinnige shows met de titels “Independent” (Cadets), “MenDiNa” (Juniors) en “My Identity” (A’s). Na een prachtige aftrap tijdens de try-out en diverse contesten, brachten de groepen op 23 maart tijdens de CGN Finals hun laatste show. De Juniors behaalden een zeer verdienstelijke 5e plek en ook in de A-class wist Intension boven ieders verwachting te presteren met een 6e plek. Niet alleen bij Intension waren vele Marumers te zien, maar ook bij Sensation (Open Class) en de indoor percussion unit European X (Marching Open Class) schitterden vele leden en staffleden van Showband Marum. Zowel Sensation als European X werd ongeslagen kampioen.

Jrs P1220477

Na de CGN Finals was er geen tijd voor pauze maar ging iedereen in volle vaart door met de productie van het zomerprogramma. In de winterperiode was er door de band hard gewerkt aan de showmuziek en begin april vond een zeer succesvol werkweekend plaats. Het doel van het weekend werd behaald: op zondagmiddag konden er al enkele volledige runs worden gelopen van “Queen, A Spanish Rhapsody”. Maar niet alleen wat de show betreft was het een fantastisch weekend, ook op het gebied van gezelligheid en plezier was het weekend dik voor elkaar!

In april werd er nog volop gerepeteerd want nog vóór Koninginnedag was de primeur van de nieuwe show, namelijk op “Take One”, de grote WMC try-out van enkele topkorpsen uit het noorden. In het Leeuwarder Cambuur stadion werd de show ontzettend goed ontvangen, wat een heerlijke start van het optredensseizoen! Behalve dat Showband Marum een groots applaus mocht ontvangen, ging de staff ook nog eens met vele tips van collega-staffleden naar huis. Al met al een zeer geslaagde try-out!

Take one P1240082

Op 30 april waren we in eigen dorp te zien tijdens de laatste Koninginnedag-optocht. Koninginnedag wordt toch gezien als dé aftrap van het optredensseizoen, dit zal vanaf 2014 toch wel even moeten wennen…. Een dag na de laatste Koninginnedag-optocht stond het eerste buitenlandoptreden van het seizoen op het programma: de 1 mei-feesten in Genk (België). Hier was Showband Marum onderdeel van een prachtige streetparade welke werd bezocht door zo’n 100.000 bezoekers!

Op 11 mei trad Showband Marum op tijdens Taptoe Grootegast. Deze taptoe wordt toch wel een beetje gezien als de “thuis-taptoe” en de gehele dag werd er dan ook nog hard gerepeteerd (in de stromende regen…) om ’s avonds (in het zonnetje…) een mooie show neer te zetten voor veel familie, vrienden en bekenden. Een week later, tijdens het Pinksterweekend, reisden we af naar Luxemburg waar we in een prachtige omgeving diverse optredens mochten verzorgen. Ondanks het slechte weer was de sfeer opperbest en ging het weekend de boeken in als een “wonderlijk weekend in Wiltz”.

Wiltz1 Wilz

De eerste week van juni is altijd een drukke week. Dit keer stonden er een straat- en showoptreden in Tiel op het programma, werden er twee avondvierdaagses gelopen én werd er nog gerepeteerd voor het ODSC wat op 8 juni plaatsvond. Showband Marum behaalde uiteindelijk een hele nette 4e plaats en de jeugd, SWJK, wist voor de 6e keer op rij de kampioensbeker mee naar huis te nemen. De overige weekenden in de maand juni werd er volop gerepeteerd want het hoogtepunt van 2013 kwam steeds dichterbij… het WMC!

Na een intensieve WMC-week vol repetities, werd op 10 juli op het evenemententerrein in Marum de uitzwaairepetitie gehouden. Tweemaal werd “Queen, A Spanish Rhapsody” opgevoerd voor de vele aanwezigen. Na een goede uitzwaairepetitie, maar nog wel met de nodige verbeterpunten in het achterhoofd, reisde Showband Marum een dag later af richting Epen. Hier werd gezamenlijk, op relaxte wijze, naar het WMC-optreden toegewerkt. Op vrijdagavond brachten we nog een concert voor de campinggasten van “Het Zinkviooltje”, iets wat inmiddels traditie is geworden.

Zaterdag 13 juli was de grote dag. Na de peptalks en gelukwensen was het om 17.15 uur “showtime” en bracht Showband Marum haar beste “Queen, A Spanish Rhapsody” ooit. De energie spatte van de show af en het publiek, waaronder een imponerend blauw vak waar Marum-supporters met gele vlaggetjes zwaaiden, genoot zichtbaar.

uitzwaai WMC3

De ontlading na de show was enorm; tranen van geluk en ontroering, omhelzingen, schuddende handen en warme woorden. Wat waren wij trots op wat wij net met elkaar hadden neergezet in het Roda JC Stadion. Het puntenaantal viel tegen, maar wát een enthousiasme bij het publiek; onze dag kon niet meer stuk! Er wordt teruggekeken op een fantastisch WMC-weekend met een geweldige sfeer en een gezellige, gemotiveerde en hechte groep leden, staffleden en vrijwilligers!

1074814_567692603277164_741029413_o 1074804_567692683277156_840674233_o

Na een welverdiende vakantie, barstte op 24 augustus het naseizoen los met drie optredens op Bloemencorse Vollenhove en was Showband Marum een week later te zien op Corso Eelde.

Op 7 september reisden we samen met SWJK af naar Emmer-Compascuum. Een klein plein en enthousiast publiek bijna ín het veld maakte dat dit als een zeer sfeervolle taptoe kon worden bestempeld. Na de finale liepen SWJK en Showband Marum gezamenlijk, als één band, terug naar de omkleedlocatie; een prachtig gezicht zo samen!

Eelde EC

In oktober werd bekend gemaakt dat D.I.N.D.U.A. en Showband Marum voor komend winterseizoen de samenwerking aangaan en dat 2Xtreme en Intension in 2014 als één groep de contestvloeren zullen gaan betreden. Eind oktober werd op Taptoe Leek voor de allerlaatste keer de show “Queen, A Spanish Rhapsody” gedraaid. Een seizoen lang is er keihard gewerkt om van deze show een WMC-waardig product te maken en dat is absoluut gelukt! Taptoe Leek was een waardige afsluiter met luide applauzen, confetti en hier en daar een traan. Een mooiere afsluiting van deze WMC-show konden we ons niet wensen.

Leek3 Leek2

Normaal gesproken is november een maand waarin Showband Marum gewoon repeteert en Sinterklaasintochten begeleid. Zo ging het ook dit jaar, maar daarbij vond er nog een hele bijzondere gebeurtenis plaats. Op 22 november werd Sietze Bandringa verrast tijdens de repetitie vanwege zijn 25-jarige jubileum. Al 25 jaar zet hij zich met hart en ziel in voor onze club, fantastisch!

We kunnen terugkijken op een erg mooi jaar. De voorbereidingen voor 2014 zijn uiteraard al in volle gang. Er wordt hard geschreven aan de nieuwe show, de guard is volop aan het trainen voor de contesten en natuurlijk zijn we druk met de voorbereidingen voor het nieuwjaarsconcert op 4 januari. We hopen u zaterdag om 16.00 uur te kunnen verwelkomen in Ons Centrum, om samen het nieuwe jaar in te luiden!

 

Namens leden, staff & bestuur van Showband Marum wensen wij iedereen
een fijne jaarwisseling en een muzikaal, succesvol en bovenal fantastisch 2014!

Plaats een reactie